"Fonds dédié" of "Gepersonaliseerd intern fonds"

"Het voordeel van vermogensbeheer, gekoppeld aan het gunstige kader van de levensverzekering"

Een gepersonaliseerd intern fonds, gedefinieerd binnen het strikte regelgevingskader van België of het Groothertogdom Luxemburg, is een goed antwoord op de vragen die de bemiddelde belegger bezig houden: met het levensverzekeringscontract dat belegt in een intern gepersonaliseerd intern fonds kunnen het beheer van de activa en de bescherming en overdracht van het vermogen helemaal op zijn wensen worden afgestemd.

Een gepersonaliseerd intern fonds is een pakket aan afgescheiden activa binnen een verzekeringsmaatschappij, al dan niet verbonden met een rendementsgarantie en in principe gekoppeld aan een enkel contract. Een gepersonaliseerd intern fonds is bedoeld voor veeleisende beleggers die willen profiteren van beheer-op-maat van hun vermogen binnen het exclusieve kader van een levensverzekering.

Het financiële en administratieve beheer van een gepersonaliseerd intern fonds is de verantwoordelijkheid van de verzekeraar, die deze taken op discretionaire basis uitbesteedt aan gespecialiseerde beheerders. Het beheer-/risicoprofiel van de fondsactiva wordt vastgelegd op basis van de persoonlijke beleggingsdoelstellingen van de cliënt en de vooraf bepaalde parameters. Overeenkomstig het voor het gepersonaliseerde fonds vastgelegde beleggingsbeleid kan de fondsbeheerder beleggen in een breed scala aan activa en producten: afzonderlijke effecten (aandelen en obligaties), icbe's, alternatieve producten of niet-beursgenoteerde fondsen.

De fondsactiva worden gedeponeerd op een afzonderlijke rekening bij een bank die hiertoe opdracht krijgt en die optreedt als depotbank van het fonds.

Zo kunt u een gediversifieerde portefeuille opbouwen, die perfect afgestemd wordt op uw doelstellingen, uw risicobereidheid, uw beleggingshorizon en uw behoeften op gebied van liquiditeit. Wij werken steeds een formule en selectie uit op uw maat.

U kunt reeds genieten van de voordelen van een gepersonaliseerd intern fonds vanaf 130.000 euro bij onze partner Bâloise Vie Luxembourg.

Hieronder kunt u een aantal betrouwbare partners vinden waarmee wij samenwerken voor deze oplossing:
naamloos.png
download.png
SwissLife.png