top of page

Exclusief aanbod van interne collectieve fondsen

 

Wij werken niet alleen met verschillende aanbieders van externe fondsen, maar ook met interne collectieve fondsen die wij u exclusief mogen aanbieden.

Een intern collectief fonds, zoals vastgelegd in de Luxemburgse wet, is een pakket aan afgescheiden activa binnen een verzekeringsmaatschappij, al dan niet verbonden met een rendementsgarantie en staat open voor vele verschillende onderschrijvers.

De activa die deel uitmaken van een intern collectief fonds zijn boekhoudkundig afgezonderd. Dit past in het  in het kader van het beginsel van de bescherming door de afscheiding van de activa en worden gedeponeerd bij een depotbank.

Een intern collectief fonds is een fonds uitgegeven door een verzekeringsmaatschappij. Participaties in interne fondsen kunnen uitsluitend worden gekocht na afsluiting van een verzekeringscontract met de maatschappij.

Een intern collectief fonds heeft een specifieke beleggingsdoelstelling en een specifiek beheerprofiel. Het beheer van dit soort fondsen wordt doorgaans uitbesteed aan een professionele financieel beheerder die hiertoe opdracht krijgt van de maatschappij. De toepasselijke regels en de belangrijkste kenmerken van een intern collectief fonds zijn vastgelegd in de Specifieke Voorwaarden van dit fonds.

U kunt reeds genieten van de voordelen van een intern collectief fonds vanaf 30.000 euro bij onze partner Baloise Vie Luxembourg.

Hieronder kunt u een aantal betrouwbare partners vinden waarmee wij samenwerken voor deze oplossing:

 

axa_logo_solid_rgb (002).png
Baloise_Logo_RGB.jpg
ONE_LIFE_LOGO.png
bottom of page