Mario Draghi heeft opnieuw gekozen voor de bazooka, om de Europese Economie te ondersteunen met een serie maatregelen. Gevolgen voor spaarders en beleggers?

De spaarrente is extreem laag in België en op korte termijn zal deze waarschijnlijk niet snel stijgen. Niet gek dus dat steeds meer mensen overwegen andere mogelijkheden te bekijken.

Toch moeten potentiële beleggers beseffen dat beleggen wel gepaard gaat met risico's en...

Nu koersen en NIW hoge waarden bereiken, vragen meer en meer beleggers ons wanneer ze kunnen overwegen om bepaalde portefeuilles af te bouwen, fondsen (mutual funds en ETF/trackers) te verkopen, arbitrages uit te voeren, ...

Uiteraard is elke situatie anders, en moeten...

U wordt regelmatig om de oren geslagen met slogans als "u moet beleggen", "een spaarboekje is een instrument van verarming", enz.

Ga niet zomaar verder op uitspraken, baseer u op principes die zijn getoetst in de praktijk, en maak dan voor uzelf - samen met ons en uw an...

Als ouders een schenking doen aan hun kinderen, doen ze dat het liefst zonder schenkbelasting en met zo veel mogelijk controle voor het geval ze het geld later toch nog nodig zouden hebben. Is de zgn. elastiekschenking dan een oplossing?

De bankgift

Even opfrissen. De po...

Allianz Immo Invest

Tot 31 mei 2017 bespaart u 2% op een belegging zonder kapitaalgarantie (tak 23) in Allianz Immo Invest.

Allianz Invest Immo laat u toe via beleggingsverzekering te investeren in Gereglementeerde Vastgoedvennootschappen (GVV).

Door stenen om te vormen i...

Door jaarlijks een liquidatiereserve aan te leggen, kunt u later bij de vereffening van uw vennootschap die reserve aan uzelf uitkeren zonder extra belasting. Is dat dan een goed alternatief voor een individuele pensioentoezegging of toch niet echt?

IPT: waarover gaat h...

September 19, 2015

 

 

Lage rentevoeten genereren momentum voor unit-linked producten

 

Terwijl de verzekeraars en regulatoren zich in heel Europa, en in het bijzonder in Frankrijk, al geruime tijd zorgen maken over zowel de impact van de lage rentevoeten op de solvabiliteit van onderneminge...

Wat zijn de fiscale kosten van een beleggingsfonds?

1° Beurstaksen

Aankoop: Wanneer u inschrijft op een beleggingsfonds, dan betaalt u geen beurstaksen. Het beleggingsfonds geeft nieuwe deelbewijzen uit in ruil voor uw storting. Wanneer u een fonds koopt via de beurs...

Please reload

Nieuws van Highfield Insurance Investments!

Lage rentevoeten genereren momentum voor unit-linked producten

September 19, 2015

1/7
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief